Super Team

Ημερολόγιο

July 2018
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Καιρός

Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ)\nΈργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%
Υποδομές
Αθλητισμός
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

aol

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι υποδομές αθλητισμού είναι:

  • Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, χορηγίας της Ομάδας Αιγαίου. Το γήπεδο 5x5 είναι για την μικρή ομάδα ποδοσφαίρου που  αποτελεί μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου και συμμετέχει σε τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ακαδημία μεταξύ των μελών της.
  • Ένα γήπεδο 11x11 στο οποίο στεγάζεται και προπονείται ο Αθλητικός Όμιλος Λειψιωτών, ο οποίος  υπάρχει εδώ και 22 χρόνια και συμμετέχει σε αγώνες Β΄ και Γ΄ κατηγορίας. 
  • Τέλος, έχουμε μια πρόσφατη προσπάθεια του Δήμου Λειψών για ανάπτυξη νέων αθλητικών δραστηριοτήτων των παιδιών και αυτή την φορά σε σχέση με το υγρό στοιχείο. Το 2008 δημιουργήθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, στον οποίο συμμετέχουν μικρά και μεγάλα παιδιά και εκπαιδεύονται κάθε καλοκαίρι από προπονητή ιστιοπλοΐας. Για τον όμιλο αυτόν υπάρχουν ειδικά μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη, καθώς και άλλο εκπαιδευτικό και μη υλικό για τις ανάγκες και την προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών σε αυτή τη νέα δραστηριότητα είναι πολύ μεγάλη.
 
Σχολεία
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Γυμνάσιο - Λυκιακές Τάξεις:

  Το Γυμνάσιο και οι Λυκιακές τάξεις συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, αφού οι μαθητές συνολικά είναι περίπου 40. Παρ’ όλο που οι μαθητές είναι ολιγάριθμοι στο σχολείο γίνονται πάρα πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, συμμετοχές σε μαθητικούς διαγωνισμούς, ενασχολήσεις με θεατρικές και χορευτικές ομάδες αλλά και συνεργασίες με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία μέσα από διάφορα προγράμματα, μέσα απ’ τα οποία ανταλλάσσονται απόψεις σε ζητήματα εκπαίδευσης, εφηβείας, κ.α.

Στοιχεία επικοινωνίας: 2247041203

Διευθύντρια: Σοφία Χάϊτα

 

 Δημοτικό Σχολείο Λειψών:

 Στο δημοτικό σχολείο, μαθητεύουν περίπου 60 παιδιά. Ακόμη και σε αυτό το επίπεδο εκπαίδευσης γίνονται αρκετές δραστηριότητες, κυρίως σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λειτουργεί και ολοήμερο πρόγραμμα μέσα από το οποίο οι μαθητές προετοιμάζονται για τα κυρίως μαθήματα της επόμενης μέρας ή διδάσκονται επιπλέον μαθήματα όπως μουσική και πληροφορική.

 Στοιχεία επικοινωνίας: 2247041231

 http://dim-leips.dod.sch.gr/

Διευθύντρια: Ελένη Γερασιμίδου

 

Νηπιαγωγείο Λειψών: 

Σημαντική είναι η παρουσία του νηπιαγωγείου Λειψών στο οποίο προετοιμάζονται τα παιδιά για την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα όπου μαθαίνουν στοιχειώδη και βασικά πράγματα και διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Στο νηπιαγωγείο πηγαίνουν περίπου 15 παιδάκια.

Στοιχεία επικοινωνίας: 2247041334

 
Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ιατρείο

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών (Π.Π.Ι.Λ.): Το Π.Π.Ι.Λ. είναι ένα μεγάλο έργο υποδομής, αφού παλαιότερα οι κάτοικοι για βασικές ιατρικές ανάγκες έπρεπε να ταξιδεύουν στα γύρω νησιά. Διαθέτει εξεταστήριο γενικής ιατρικής, γυναικολογικό, παιδιατρικό, ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, αίθουσα μικροεπεμβάσεων και θάλαμο βραχείας νοσηλείας. Βέβαια δεν λειτουργούν όλα στο έπακρον, όμως καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού αλλά και των επισκεπτών του καλοκαιριού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2247041204

Φαρμακεία

Στους Λειψούς λειτουργεί ένα και μοναδικό φαρμακείο, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους σε ωράριο λειτουργίας καθώς και σε επείγουσες ανάγκες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2247041112